Witam Panie i Panowie. Ostatnio mam problem z moją Octavią. Otóż rano odpalam i wszystko jest ok. Jadę do pracy. Wychodzę z pracy, odpalam a tu patrząc od strony wnętrza, po prawej stronie słyszę wzmagający się gwizd(jakby załączyła sę jakaś pompa) i obroty patrząc na obrotomierzu są na 11x1000. Utrzymuje się ok 1 - 2 minuty. Czasem drży silnik. Jestem trochę wystraszony. Ostatni byłem w ASO na czyszczeniu popychaczy. Myślałem, że będzie ok- a tu klapa. Fakt, że wymieniałem parę dni temu olej ale nie w ASO i tam też skasowali mi serwis ale nie komputerem tylko wg. książki. Proszę Was może ktoś miał taki przypadek. Pozdrawiam Wszystkich.
Kolega musi mieć jakąś wersje odrzutowca, bo nasze octy nie kręcą się po 11000obr/min(11x1000) :szeroki_usmiech
A tak na serio to podaj jaki masz silnik. Czy te zawyżone obroty są na zimnym czy na ciepłym silniku.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Przepraszam bardzo. Faktycznie chodzi o przepustnicę. Silnik niestety mam 1.4 16V 75KM. Skoda z 2004 roku z salonu. Niestety nie wiem którą wersję wybrać z profilu. Silnik jest zimny.
Komentarz